Трима души бяха убити, а 11 - ранени, при стрелба на оживена улица в американския град Филаделфия, предаде "Франс прес", като се позова на полицията.

"Четиринайсет души, по наши данни, са били улучени от куршуми и хоспитализирани. Трима от тях - двама мъже и една жена - са починали по-късно в болницата от множеството огнестрелни рани", каза пред журналисти инспектор Ди Еф Пейс от полицията във Филаделфия.

Полицаите, пристигнали на място, "идентифицирали няколко стрелци, които били открили огън по множеството" в района на "Саут стрийт" - оживена улица във Филаделфия.

"Може да си представите, че по "Саут стрийт" е имало стотици хора, както всеки уикенд, когато е била открита стрелбата", каза полицейският инспектор.

Пейс добави, че полицаите стреляли по един от стрелците, но не уточни дали той е бил улучен. Засега няма арестувани за стрелбата, съобщиха местни медии.

Инспектор Пейс каза, че на мястото на стрелбата са открити два пистолета, а полицията ще проучи записите от камерите за видеонаблюдение на търговските обекти в района.