ЦСКА-София взе ценна победа като гост на "Ботев" (Пловдив) в отложен мач от 5-ия кръг на Първа лига. Голът на успеха реализира Дюкенс Назон в 72-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Джеймс Ето‘о срещу Марселино.

"Червените" събраха 31 точки и излязоха начело в класирането. Вторият ЦСКА 1948 е с 30 т. и мач повече, третият "Лудогорец" е с 29 т. и две срещи по-малко (една спрямо ЦСКА-София). "Ботев" е десети с 13 т. Това бе девето поражение за "канарчетата" в шампионата.

Двата отбора започнаха предпазливо, дори страхливо, голови ситуации липсваха. Такова имаше в 30-ата минута, когато домакините пропуснаха да открият резултата. Защитата на „канарчетата“ се справи с корнер, бе разгърната бърза контраатака, при която Реда Рабей бе изведен очи в очи с Густаво Бусато, но стражът на „червените“ изби с крак.

Минута след това „жълто-черните“ отново пропиляха отличен шанс. След бързо изпълнение на пряк свободен удар Па Конате центрира от левия фланг в наказателното поле, защитата на ЦСКА-София не се справи в опита да изчисти и топката падна на крака на Джеймс Ето‘о, който стреля силно от около 10 метра, но уцели тялото на Бусато и попадение отново не падна.

До края на полувремето "канарчетата" продължиха да са по-настойчиви, още няколко пъти създадоха напрежение пред Бусато, но нищо повече.

След почивката всичко се обърна. В 50-ата минута ЦСКА-София създаде най-опасното си положение. Влезлият като резерва на почивката Дюкенс Назон се освободи от трима противникови играчи отдясно и стреля по диагонала от границата на наказателното поле, но топката мина встрани от целта.

В 70-ата минута гостите получиха правото да изпълни дузпа. Джеймс Ето‘о изгуби топката в собствената половина, „червените“ разиграха по десния фланг и именно Ето‘о закъсня при единоборство с Марселино и го фаулира в наказателното поле.

Главният съдия Ивайло Стоянов отсъди дузпа, а Дюкенс Назон реализира хладнокръвно. До края "Ботев" не стигна до опасна ситуация и трите точки заминаха за София.