ЦСКА-София записа нова трудна победа в оспорван мач като гост - 1:0 срещу "Локомотив" (Пловдив) на "Лаута". Лазар Туфегджич реализира в 27-ата минута, така "червените" дръпнаха с 5 точки пред "Лудогорец", който обаче има два мача по-малко.

Тимът от Борисовата градина изигра отложените си срещи и се изравни с останалите - по 16 двубоя. "Локомотив" е четвърти на 10 т. от ЦСКА-София.

Още в първата минута футболистите на Александър Томаш стигнаха до първи точен удар. Бирсент Карагарен, който изигра своя мач номер 200 с екипа на "черно-белите", центрира отляво в наказателното поле, където Преслав Боруков надскочи Юрген Матей и стреля с глава, но право в ръцете на Густаво Бусато.

В 15-ата минута Лазар Туфегджич бе изведен зад защитата на домакините, но прехвърляйки вратаря, не успя да уцели вратата.

В 27-ата минута ЦСКА-София поведе в резултата. Райън Бидунга сбърка в опита си да изчисти топката на границата на наказателното поле и след рикошет в крака на Вион тя попадна в Иван Турицов, който пусна успоредно на голлинията подаване към Туфегджич и сърбинът завърши в опразнената врата за 1:0 в полза на "червените". 

"Локомотив" веднага натисна и беше близо до изравнително попадение в 36-ата минута. Матеус да Силва центрира отдясно в наказателното поле на ЦСКА-София, където Бирсент Карагарен засече с глава, но топката мина покрай гредата.

В първата минута от добавеното време на първата част играчите на Александър Томаш пропуснаха още един шанс да изравнят и отново той дойде след центриране. Бабакар Дион подаде от корнер към непокрития Матеус да Силва, чийто удар с глава обаче бе спасен от Бусато.

През второто полувреме натискът на "Локомотив" продължи. "Черно-белите" на два пъти застрашиха вратата на гостите след статични положения, но и в двата случая защитата на "червените" се справи.

В 78-ата минута резервата Евандро бе изведен отдясно зад защитата на гостите, бразилецът стреля по диагонала, но ударът му бе слаб и не затрудни Густаво Бусато.

В 84-ата минута ЦСКА-София остана с човек по-малко на терена, тъй като влезлият като резерва Мено Кох получи контузия, а старши треньорът Саша Илич вече бе изчерпал правото си на три прекъсвания на играта.

Илич и наставникът на "черно-белите" Александър Томаш влязоха в лека разправия край терена, но малко след това сърбинът се извини и двамата си стиснаха ръцете.

Густаво Бусато пък отново трябваше да се намесва решително след изстрел на Бирсент Карагарен от дъгата на наказателното поле. 

В последната минута от редовното време на двубоя домакините пропуснаха още един отличен шанс да изравнят резултата. Преслав Боруков засече с глава центриране отдясно, но топката мина над напречната греда.

В следващия 17-и кръг на "Локомотив" (Пловдив) приема шампиона "Лудогорец", докато ЦСКА-София е домакин на "Локомотив" (София).