Неособено оптимистично за евентуални бъдещи преговори за съставяне на правителство в рамките на този парламент се изказа зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Йорданов определи предложението на Кирил Петков - Асен Василев да бъде кандидатът на формацията за министър-председател, като "имитация".

"Напуснахме коалиционното споразумение и правителството заради тези двамата. Така че какво очаквате - да ви кажа, че сме се събудили сутринта с идеята, че те са прекрасни?", попита Йорданов събралите се журналисти.

"Много лошо предложение", посочи още той по адрес на Василев. И допълни, че ИТН е излязла от коалицията заради поведението и на Петков, и на вицепремиера и финансов министър Василев.

"Това не е рокада, това е имитация на някаква дейност. Така че много трудни преговори се очакват, ако изобщо има", даде заявка заместникът на Слави Трифонов.

На въпрос дали от ИТН все пак ще отидат на разговори, Йорданов посочи:

"Предполагам, че да, защото такава е стандартната процедура. Но пък смисълът от разговорите на мен ми убягва."

По думите на Тошко Йорданов от ПП можели да направят и по-добро предложение за премиер: Никола Минчев, "който не е оплескан", Даниел Лорер, Андрей Гюров - също били по-приемливи "с достатъчен капацитет".

"Това не е стъпка назад, не е протегната ръка и ще обрече преговорите на провал", заяви в заключение Тошко Йорданов.

Той потвърди и че до него са стигнали слуховете, че ПП смята да предложи на мястото на Василев в Министерство на финансите... Кирил Петков.