За нас Кирил Петков, Асен Василев или който и да е излъчен от бившата четворна коалиция, настояща тройна или от "Продължаваме промяната" са персона нон грата. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"В рамките на този парламент никакви преговори няма да водим с когото и да е за подкрепа на правителство. Смятаме, че е най-редно по най-бързия начин да има предсрочни избори и ще се съобразим с вота на гражданите", допълни тя.

Томислав Дончев допълни, че има опити за вменяване на отговорност на опозицията "поради драстичната безпомощност на управлението".

"Междувпрочем, с тази ротация можем да имаме 8 премиера до края на мандата. Ситуацията изисква един друг дебат, който може да се проведе по-късно.

Това Народно събрание не е в състояние да формира стабилно работещо правителство", категоричен е депутатът от ГЕРБ.

Според Дончев, държавата се управлявала от абсолютно неадекватен човек.

"Цялата отговорност за всичко, което се случи, е на Кирил Петков. Отново заявявам, че ние подкрепихме правителството по отношение на реципрочността на отстраняване на руски дипломати, но всичко, което се случи през последните 24 часа и информацията, която придоби Председателският съвет, говори само за едно - тотална несъстоятелност на Кирил Петков и правителството да управляват тази държава", каза Атанасова.

Според Дончев този парламент е изчерпан и негоден да формира каквото и да било работещо правителство.

"Преди седмица ние внесохме вот на недоверие и той беше успешен. Ако се сформира нещо, то нито ще е дълготрайно, нито би издържало вот на недоверие, а повод за вот ще има", допълни Десислава Атанасова.

"Когато любовта е изчезнала, никаква подмяна на партньорите не може да свърши работа", обобщи Дончев.

На свой ред днес в словото, в което обяви Асен Василев за кандидат-премиер, Петков посочи Бойко Борисов като един от хората, с които никога не би преговарял.