Взрив уби 6 души и рани най-малко 53 на една от най-оживените централни улици в Истанбул днес следобед. Експлозията е станала на улица „Истиклял“, която в неделя следобед винаги е пълна с туристи и местни. Улицата води до площад „Таксим“. Разследва се атентат.

Българския правителствен сайт стана обект на нова хакерска така. Интернет страницата на Министерския съвет е временно недостъпна заради кибератака, съобщиха от правителствената пресслужба. Оттам уверяват, че са предприети необходимите действия за възстановяване достъпа до сайта в най-кратки срокове.

Демократическата партия запазва контрола си над федералния Сенат на САЩ, след като действащият сенатор демократ в Невада Катрин Кортес Масто е преизбрана, сочи прогноза за организацията "Едисън рисърч" въз основа на екзитпол.

Водещи европейски лидери обещаха да очертаят мерки за определяне на лимит на цените на газа, тъй като натискът върху Брюксел нараства да действа по-бързо, за да гарантира, че енергийната криза няма да продължи до следващата година.

Банкси изглежда потвърди, че се намира в Украйна след като показа последната си работа в инстаграм, пише "Гардиън". Още преди това се появиха подозрения чрез графити творецът е в намиращата се във война страна след като на стени на разрушени сгради в Бородянка, близо до Киев, се появиха серия от рисунки.