Кристиано Роналдо даде скандално интервю на популярния британски журналист Пиърс Морган, в което остро нападна клуба, треньора Ерик тен Хаг, неговият предшественик Ралф Рангник и т.н. Че и бившия си съотборник Уейн Руни, който си позволи да го критикува.

Португалецът, който бе извън групата за вчерашното гостуване на "Фулъм", спечелено драматично с 2:1 в добавеното време, се опълчи на ръководството на клуба и заяви, че не изпитва "никакво уважение" към мениджъра Тен Хаг. Португалецът каза, че се чувства "предаден", на "Олд Трафорд" правели опити да го изгонят.

Любопитно е, че Пиърс Морган е сред най-популярните фенове на "Арсенал". Същевременно той не крие, че симпатизира на Роналдо, често призовава "топчиите" да го привлекат.

„Да, опитаха се да ме изгонят. Не само мениджърът, но и още няколко хора около клуба. Това е още откакто се завърнах. Чувствах се предаден. Превърнаха ме в изкупителна жертва. Някои хора тук не ме искаха, не само тази година, но и миналата също“, започна голмайстор №1 в историята на футбола.

„Не мога да изпитвам уважение към някого (бел. ред. Ерик тен Хаг), който не демонстрира същото към мен. Ако въобще не си треньор, как ще водиш "Манчестър Юнайтед"? Дори не бях чувал за Ралф Рангник, продължи да реди Роналдо.

Уейн Рууни? Не знам защо постоянно ме атакува. Може би защото кариерата му приключи, а аз все още играя на високо ниво. Няма да казвам, че изглеждам по-добре от него. Което всъщност е истина", добави той.  

Роналдо говори и за завръщането си в "Манчестър Юнайтед" през миналото лято, когато се заговори за интерес към него първо от "Манчестър Сити":

"Последвах сърцето си. Сър Алекс ми каза: "Невъзможно е да отидеш в Манчестър Сити", а аз отвърнах "ОК, шефе". Когато се завърнах, прогресът в отбора беше нулев. След напускането на сър Алекс няма никакво развитие. Нищо не се е променило. Мисля, че феновете трябва да знаят истината.

Искам най-доброто за клуба, затова се върнах. Но има неща от кухнята, които ни пречат да стигнем нивото на "Ман Сити", "Ливърпул", а сега и "Арсенал". Клуб от калибъра на "Манчестър Юнайтед" трябва винаги да е на върха, а ние не сме там. Пикасо е казал, че за да изградиш нещо ново, първо трябва да разрушиш старото.“ 

Цялото 90-минутно интервю обаче ще бъде излъчено в сряда и четвъртък.

Наскоро Роналдо бе пратен да тренира с втория отбор, след като отказа да влезе като смяна в домакински мач на "Олд Трафорд". Това бе второ негово провинение от такъв характер. През лятото той поиска да си тръгне, за да играе в отбор, който се подвизава в Шампионската лига и се бори за титли. 

Никой обаче не пожела да го откупи. В последните дни се говори, че величието може да си тръгне през зимния трансферен период - стига да има алтернатива. Договорът му с "Манчестър Юнайтед" изтича идния юни.

Клубът не коментира засега

"Манчестър Юнайтед отбелязва медийното отразяване на интервю на Кристиано Роналдо. Клубът ще обмисли своя отговор, след като бъдат установени пълните факти, се казва в изявление на "Манчестър Юнайтед", публикувано по-късно днес.

Нашият фокус остава върху подготовката за втората половина от сезона и продължаването на импулса, вярата и сплотеността, които се изграждат сред играчите, мениджъра, екипа и феновете."