Ако аз съм министър на вътрешните работи, Бойко Рашков ще се стори на мафията като пролетна песен.

Това обяви по бТВ министърът на спорта в оставка Радостин Василев, който напусна "Има такъв народ" с гръмък скандал.

Той все пак уточни, че подобни разговори да оглави МВР не били водени с него. Но не стана ясно в такъв случай защо хо "подхвърля" в ефир.

„Този въпрос в момента кара група от хора да изпитват панически ужас. Ако това се случи, нещата ще бъдат неконтролируеми за някои хора и за мафията“, добави той.

По думите му, ако това евентуално се случи:

„Това ще бъде невероятен шок и ужас за мафията“.

Министърът твърди, че Виктория Василева, която преди дни обяви, че ще напусне Народното събрание и чието име първоначално се спрягаше сред отцепниците, е била на срещите с Кирил Петков.

„Беше и в деня преди това с мен (б.р. преди отцепилите се петима депутати и самият Василев да дадат скандалната  си пресконференция - бел. ред.), беше на няколко срещи преди това с мен“, добави той.

Василев обясни, че не знае какво я е разубедило тогава да се присъедини към тях. Засега Василева запазва мълчание.

„От дена на пресконференцията не съм разговарял с Виктория Василева. Изключително много я уважавам. Тя е човекът, който реално е създал ИТН и ме е поканил в партията. Считам, че тя постъпва правилно. Не знам мотивите ѝ към момента защо само напуска парламента и не разкрива какво ще се случва оттук нататък“, каза още министърът на спорта в оставка.
По думите му много пъти Василева е заявявала, че това не е очакваното от нея развитие и на партията, и на политиката, която фрмацията води.
„Оказа се, че ИТН подведе стотици хиляди българи за това, което обещаваше. Г-н Трифонов трябва да свикне, че неговите депутати не са крепостни селяни. С тях могат да говорят всички“, посочи още Василев.
Той добави, че участва активно в разговорите за управление на България в следващите 6 месеца в качеството си на министър на младежта и спорта в оставка и, по думите му, като човек, който имал отговорно поведение спрямо България.