Руската тенис звезда Мария Шарапова грабна титлата в Бризбейн, Австралия, след ожесточена финална битка със сръбкинята Ана Иванович - 6:7(4), 6:3, 6:3. Така Маша ще зарадва поне малко любимият си Григор Димитров, който по-рано днес на полуфиналите в мъжката надпревара допусна поражение от световния номер 2 Роджър Федерер за по-малко от час игра.

За Шарапова и Димитров  предстоят няколко дни почивка, след което те се отправят в посока Мелбърн, където на 19 януари започва Откритото първенство на Австралия. Там Шарапова ще атакува и първата позиция в световната ранглиста, тъй като разликата между нея и Серина Уилямс вече е само 700 точки.

Днешната титла е 34-та в богата колекция на рускинята, която започна 2015-а по възможно най-добрия начин:

"Първо искам да поздравя Ана за страхотната игра. Тя се представи отлично през цялата седмица. Гордея се с победата. Подготвих се добре, въпреки контузиите от миналия сезон. Благодаря на организаторите и феновете - направихте всичко тук невероятно. Чувството да държа трофея е страхотно.  Надявам се да се върна и да го спечеля и през следващата година", заяви шампионката, която печели титлата в Бризбейн за първи път в своята кариера.