И слабата възможност да се състави правителство с първия мандат - на ПП, днес се оказа изгубена. Номинираният за премиер Асен Василев го върна на президента с обяснението, че подкрепата е стигнала до 117 от търсените 121 депутати. Радев не обяви дата за връчването на втория мандат, искал да даде повече време на парламента.

В петък обаче дойде и една много добра новина - след 12-годишно протакане газовата връзка между България и Гърция беше открита от премиерите на двете страни. Петков и Мицотакис показаха, че при добра воля, може да стане.

В парламента иначе видни радетели на машинното гласуване правят чудеса от процедурни врътки, за да се доберат до вариант, в който хартиените бюлетини някак да влязат в дневния ред на парламента.

Още разкрития около Георги Семерджиев, корените на безнаказаността му и чадъра, на който се е радвал, от някои държавни органи. Така, оказва се, той е можел да получи от 1 до 3 години затвор през 2014 г. още, но младша прокурорка тогава решава друго с прелюбопитни мотиви.

Шокираща новина от Япония. Бившият премиер Шиндзо Абе, един от най-ярките политици на азиатската страна, беше прострелян и малко по-късно почина от раните си.