Малкият Александър от Перник е намерен жив в областта на Радомир, съобщи Нова ТВ, позовавайки се на свои източници.

бТВ потвърди информацията и твърди, че детето е открито до село Червена могила. Линейка е откарала Сашко в "Пирогов", където е и в момента.

Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви пред бТВ, че детето е открито на около 20 км от мястото на изчезване. Според местната дирекция на МВР - от съвместни екипи от планинари и полицаи. По-късно БНР съобщи, че детето е открито от представители на местния Клуб по пара и делта планеризъм, които са повикали веднага полиция, за да установи дали наистина става дума за Александър.

Момчето е било контактно, поискало е вода. По първоначални данни е в сравнително добро състояние, но изтощено и обезводнено.

"Детето е намерено, чакам го пред болницата”, сподели бащата на момчето Александър Цветанов.

Информацията потвърди и говорителката на Окръжна прокуратура-Перник Албена Стоилова. 

12-годишното момче с тежка форма на аутизъм изчезна на 11 ноември в района на Профилакториума в Перник. Служби на терен, термокамери, дронове, хеликоптери, полицията и над 9000 доброволци издирваха детето усилено вече над седмица.

Вчера бащата обяви 100 000 лв. награда за този, който намери детето, но доброволците, които са го открили, са коментирали пред БНР, че не искат паричната награда.