Човешка грешка е основната версия, по която работи полицията, във връзка с взривовете на газ станция в Разлог миналата нощ, коментира пред Дарик радио кметът на града Красимир Герчев.

"Инцидентът е станал по време на смяна на празните с пълни газови бутилки на място", обясни той.

Над 1 000 000 лева са щетите от инцидента. При експлозиите са повредени 5 контейнера с газ, изгорели са един камион и две леки коли. Вследствие на взривната вълна са изпочупени стъклата на съседната бензиностанция, както и на производствен цех, намиращ се в близост.

В пожара е изгорял цял камион.

Въпреки това по думите на Герчев сред хората в Разлог няма паника. Направена е и разяснителна кампания, която е успокоила гражданите. Утре ще бъде неучебен ден в Разлог, тъй като повечето от училищата и детските градини се отопляват на газ.

Сериозно са пострадали и два автомобила.

Движението по пътищата и електричеството в района са възстановени.

Серия от мощни взривове разтърсиха Разлог малко след 1.00 ч тази нощ. Причината са самовзривили се ремаркета с компресиран газ в газстанция, намираща се в промишлената зона в града.

Така изглеждаше входът на газ станцията тази сутрин.

Взривовете са били толкова мощни, че пламъците са се виждали от Банско. Екипи на полицията, пожарната и линейки ще останата в района до приключване на разследващите дейности.

Пет контейнера с газ са пострадали от експлозията.
Навсякъде из станцията са разпръснати обгорели газови бутилки.