Отборите на Мексико и Аржентина се изправят един срещу друг довечера от 21 часа в мач от група С на Световното първенство в Катар, а хиляди привърженици на двата тима вече се готвят за срещата, пише агенция „Ройтерс“, цитирана от БТА.

„Те са най-лудите и най-добрите. Това е точно нещото, което чакахме“, заяви Ибрахим Хюсейн от Саудитска Арабия, облечен с фланелка на Лионел Меси.

„Аржентина винаги ни e мачкала и гледа отвисоко на нас. Това трябва да се промени. Днес е денят, в който да пренапишем историята си в мачовете срещу тях“, пожела си Гийермо Санчес, 44-годишен фен от Мексико Сити, който е в Катар с приятели.

Аржентина записа победи над Мексико в последните им три двубоя на Световно.

Феновете на двата отбора вече привлякоха вниманието в Катар, макар и с не особено позитивен. Мексиканци провокираха аржентински запалянковци след поражението на състава от Саудитска Арабия, което доведе да улични сблъсъци в Доха.

„Няма проблем мексиканците да се шегуват с нас, можем да го приемем. Но те не са в същата лига като Аржентина“, заяви Джесика Мартинес, 33-годишна аржентинка от Буенос Айрес, която също е в Катар за Мондиал 2022.

„Припомнете ми колко световни титли има Мексико? О, да - николко! Колко има Аржентина? Две засега, но три в края на турнира -  само гледайте“, добави Мартинес.

Мачовете в събота, 26 ноември

От 12 часа започваме с двубой от група D - Тунис срещу Австралия. Много интересен обещава да е другият сблъсък от тази компания, противопоставящ Франция и Дания от 18 ч.

Група С стана много интересна след равенството между Мексико и Полша и победата на Саудитска Арабия над Аржентина.

От 15 часа Левандовски и компания се изправят на придобилите много увереност саудитци. Аржентина и Мексико пък ще имат лют спор от 21 часа. Ако “албиселесте” не спечели и днес, много трудно ще излезе от групата.