Хакерската група "Анонимните" обяви първата си победа срещу джихадиските сайтове. Преди два дни те отправиха закана да да отмъстят за атентата в редакцията на френския сатиричен вестник "Шарли Ебдо". Това стана известно в интернет като "кибер джихад". Хакерите се похвалиха в Twitter, че е свален сайтът ansar-alhaqq.net, който е известен във Франция с послания, подстрекаващи към тероризъм. 

В профила на потребител OpCharlieHеbdo беше публикувано съобщение със скрийншот на хакнатия сайт и хаштагът #TangoDown. Изразът се използва от специалните части, когато терорист бъде елиминиран.  

След атентата в редакцията на "Шарли Ебдо", белгийският "клон" на "Анонимните" публикува обръщение в YouTube. Гласът на говорещия е обработен, а лицето му не се вижда, тъй като е с маската на Гай Фокс - символ на хакерската група. В съобщението се описва нова кампания срещу джихадистите и се обявява, че членовете на "Анонимните" са решили да обявят война "на вас, терористите". Думите се отнасят за "Ал Кайда" и "Ислямска държава". 

"Вие убивате невинни хора, затова ние ще отмъстим за смъртта им". 

Съобщението завършва с думите: 

"Ние ще ви проследим навсякъде. Никъде няма да сте в безопасност. Ние сме Анонимните. Ние не забравяме. Ние не прощаваме. Ислямска държава и Ал Каида, страхувайте се от нас. Ще получите нашето отмъщение."