"Ислямският радикализъм не е роден от Корана, а от ЦРУ. Рейгън е подписал директива, която дава тайна военна помощ за муджахидините. Самите американци си го признават. Осама бин Ладен е агент и креатура на ЦРУ. Муджахидинте бяха продукт на ЦРУ, след това се превърнаха в "Ал кайда".

Това консиративна теория разви лидерът на "Атака" Волен Сидеров при откриването на новия парламентарен сезон.

"Ще организирам неделно училище, за ограмотяването на онези депутати, които си мислят, че световната история започва с техния мандат", продължи той.

Сидеров обяви атентата в Париж за "театрална постановка, нискобюджетна, за разлика от 11 септември, който беше холивудска продукция. Показаха ни нелепо клипче, казаха, че са убити едни хора, които не ни показаха. Пиесата "Шарли" не я приемам. Това не може да стане без подкрепа от американските и еврейските служби".

Според Сидеров днешният ислям се ръководи от службите на САЩ. "Европейците трябваше да кажат ясно на американския президент - спрете с тези опасни игри. Вие не сте вече недосегаемата империя отвъд океана, ще запалите целия свят, това ще е краят на света. Спрете с тази ваша политика. Иначе ще наложим икономическо ембарго на САЩ".

Сидеров припомни още, че президентът на САЩ Барак Обама отсъстваше от марша в Париж. "Аз съм антишарли, тази подигравка с религия е най-големият грях. Не оправдавам тероризма, но чий е този тероризъм. На американските и еврейските служби", отговори си сам Сидеров.

Според него политиката на САЩ е да разбива Европа, тя е антиевропейска. "Като дойде Кери - Джон, не Джим, като дойде британският външен министър, кажете му, че България не иска да бъда васал на тази политика", обърна се Сидеров към упралвяващите. Той изтъкна, че основните цели на Кери ще бъдат да ни накара да приемем ГМО, да правим проучване за шистов газ и да станем плацдарм срещу Русия.