Руското министерство на вътрешните работи е обявило българският журналист от разследващия сайт Bellingcat за издирване. Това съобщава руският сайт "Медиазона", чиито журналисти са получили достъп до базата данни на ведомството. Според информацията, той се издирва по член от Наказателния кодекс, но не пише точно кой и поради каква причина. 

Руските войски обстрелваха десетки градове в Украйна през вчерашния първи ден от коледните празници, съобщи украинското командване, цитирано от Ройтерс. През вчерашния ден Русия е извършила над 10 ракетни нападения по Купянския район в Харковска област, обстрелвала е над 25 града по фронтовата линия между Купянск и Лиман, както и близо 20 в Запорожка област, посочиха украинските военни.

Извънредна ситуация в Сърбия. Товарен влак с амоняк дерайлира. Според информацията има десетки натровени. Съобщава се и за един починал, като все още се изяснява каква е непосредствената причина за смъртта. От Департамента за извънредни ситуации към Министерството на вътрешните работи на Сърбия съобщиха, че общо 51 души са хоспитализирани. От тях двама са в по-тежко състояние. 

По-късно стана ясно, че влак е дерайлирал и в София - на Централна газа. яма наранявания сред пътниците и персонала. Новината е потвърдена от инж. Бойчо Скробански, заместник-председател на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

ДПС ще влезе в коалиция за управление след следващите избори. ова заяви идерът на ДПС Мустафа Карадайъ на възпоменателен митинг по повод 38-годишнината от "възродителния процес" и опита за насилствена асимилация на турското население. Митингът се състоя в село Могиляне, община Кирково.