25-годишна родилка и бебето й починаха в болницата във Велинград.

Съпругът на жената обаче твърди, че тя е била здрава, не е имала придружаващи заболявания и е посещавала редовно контролните си прегледи. Няколко часа, след като я откарва в болницата за раждане, получава обаждане, че жената и бебето са починали.

Семейството е от Ракитово. Съпругът на младата жена твърди, че когато я закарал в болницата около 4:30 ч. сутринта, не е имало лекар, който да я поеме.

Според съобщение от болницата, публикувано в социалните мрежи, жената е издъхнала при спешно секцио, а бебето е мъртвородено. Положени били всички усилия, но се е отключил рядък синдром.

"Уважаеми дами и господа, мили приятели на МБАЛ- Велинград & Медицински център- Велинград 2017,  винаги сме споделяли с Вас нашите радости и успехи, но за нас е важно, с открито лице, да Ви информираме и за нашите загуби и мъки!

Обръщаме се към Вас с една съкрушителна вест – на 28 декември (сряда), при секцио, въпреки многочасовите опити на мултидисциплинарен екип от отделенията по Хирургия, ОАИЛ и АГО, почина 25-годишна родилка, а бебето и бе мъртвородено. Всички предприети медицински дейности, са извършени при спазване на алгоритмите и съобразно стандарти на съвременната медицинска практика.

Въпреки положените огромни усилия, за съжаление, пред медицината все още има граници, които не могат да бъдат преодолени. Нашите екипи са дали всичко от себе си, но не са успели да постигнат обрат в състоянието на жената. Ръководството на МБАЛ- Велинград,  спази целия канален ред и уведоми всички компетентни органи! Назначени са необходимите проверки", посочват от лечебното заведение и изказват съболезнования на близките.

Образувано е досъдебно производство. Предстои аутопсия.