Спускането от Световната купа по ски за мъже в Гармиш-Партенкирхен (Германия) на 28 януари бе отменено заради липсата на сняг. Това може да има сериозни финансови последици, каза главният организатор на надпреварата, цитиран от ДПА и БТА.

Още вчера стана ясно, че 70-ото състезание на легендарната писта "Кандахар" няма да се проведе - както заради липсата на сняг, така и предвид неблагоприятните за зимата атмосферни условия, пречещи да се направи изкуствен.

"Имаме големи загуби, анулирането на старта означава спортна и финансова катастрофа за нас. Колко големи ще бъдат загубите все още не мога да кажа със сигурност. Вероятно ще разберем едва след шест месеца", каза главният организатор Мартина Бец.

Продажбите на билети вървяха добре след успешния нощен слалом на 4 януари, но сега парите трябва да бъдат върнати на феновете. Глобалното затопляне ще създаде още повече проблеми през следващите години.

"Разбира се, че сме притеснени. Изменението на климата все пак е реално. Тази година е изключителна в целия алпийски регион. Надяваме се да можем да отпразнуваме 70-ото състезание през следващата година", добави Бец.