"Нашият план е да имаме общи листи с ДБ в цялата страна. Смятаме да разширим съюза и с допълнителни национални и регионални формации."

Това каза пред „Неделя 150" на БНР днес Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

„Това ще се случи преди изборите“, уточни той.

"И ние, и "Демократична България" трябва да сме в пълен синхрон преди да продължим с разширяването на съюза", добави.

Преди последните парламентарни избори на 2 октомври м. г. предложението за съвместно явяване с общи листи дойде от ДБ, но тогава от ПП решиха, че ще се върви към следизборна коалиция, а за тях е по-изгодно двете политически сили да се явят самостоятелно.

Ако ГЕРБ, БСП и ДПС се харесват, защо не започнат да работят заедно сега, а искат да причинят на страната нови избори, запита той.

След което предложи и свое обяснение - че до местните избори трите партии ще крият "появилите се взаимни симпатии".

„Струва ми се, че за тях са важни местните избори", добави Лорер.

Той категорично отрече от ПП да са плащали за позитивните публикации в западната преса относно помощта с оръжие, оказана от страната ни на Украйна по време на кабинета „Петков“ и конкретно за публикацията, която излезе през седмицата в "Ди Велт".

„Това са инсинуации. Рядко в международната преса се появява нещо, което е толкова положително за България. Кабинетът „Петков“ трябваше да управлява кризи.  Той избра да направи най-правилното - да помогне на Украйна, но и да оцелее политически. Международната журналистика оценява приноса на България. Може би това помогна на украинците да оцелеят в ранните дни на войната“, добави депутатът от "Продължаваме промяната".