Подновяването на шампионата в Първа лига започна със спиране на тока на полувремето на мача "Ботев" (Пловдив) - "Локомотив" (София) в "Коматево". Това стана на почивката, а второто полувреме тръгна с повече от полувреме закъснение. 

В крайна сметка мачът завърши 0:0. Не само заради резултата - "токов удар" имаше и в играта, предложила слаб футбол. Ако има нещо хубаво, то е завръщането на терена на Тодор Неделев, който не бе играл официално от м.г., когато пострада тежко в катастрофа преди мач на националите в Грузия.

Мачът бе официален дебют за новия старши треньор на "канарчетата" Бруно Балтазар.

В 11-ата минута "Ботев" пропусна първия изгоден шанс за гол. Точукву Нади изведе Джеймс Ето‘о зад защитата на "Локомотив", но стражът на гостите Александър Любенов излезе напред, за да скъси дистанцията и изби в корнер.

Две минути по-късно футболистите на Станислав Генчев уцелиха греда чрез Димитър Митков, който засече топката с глава. 

В 24-ата минута "Ботев" отговори с опасна контраатака, при която Антоан Бароан бе изведен отдясно в пеналта на "Локомотив", французинът върна по земя към връхлитащия от втора позиция Николай Минков, чийто удар обаче бе избит с крак от Любенов. 

В самия край на първата част домакините също уцелиха греда. Антоан Бароан стреля с левия крак от границата на наказателното поле, но топката се отби в рамката.

Ако до антракта имаше голови ситуации, след принудително дългата почивка темпото спадна, а и двата съперника повече се страхуваха да не допуснат гол.

Най-добрата възможност се откри пред Николай Минков от "жълто-черните" в 78-ата минута. Отново се намеси вратарят Любенов.