Григор Димитров безпроблемно се класира за втория кръг на турнира от АТР500 в Ротердам (Нидерландия) с награден фонд 2 милиона евро. 

Българинът, който игра на последния си финал именно в тази надпревара през 2018 г., надигра категорично квалификанта Аслан Карацев (Русия) с 6:1, 6:3 за 58 минути.

Двамата се срещнаха и на Откритото първенство на Австралия през миналия месец и първата ни ракета спечели с 3:0 сета.

Днес Григор отново реши да не се бави много на корта и поведе с 4:0, като взе 16 от първите 20 разигравания, а след това затвори сета с трети пробив след 26 минути игра.

Димитров продължи да доминира и след ранен брейк във втората част дръпна с 3:0. Карацев, до неотдавна трета ракета на Русия в топ 20-30 на ранглистата, така и не успяваше да се противопостави.

В първите десет гейма той допусна 18 непредизвикани грешки срещу едва 2 на българина. До края Димитров задържа аванса си и направи успешно завръщане в Ротердам. 

Той сервираше страхотно в мача, като не даде нито една възможност за пробив на съперника и взе 21 от 22 разиграни точки при вкаран първи сервис. 

За място на четвъртфиналите Димитров очаква победителя от срещата между поставения под номер 5 Хуберт Хуркач (Полша) и Роберто Баутиста Агут (Испания).