"Лудогорец" записа победа с 1:0 в първия си мач за 2015-а. Българският шампион спечели минимално срещу германския "Гройтер Фюрт" на лагера в Анталия.

Единственото попадение е дело на Себастиан Ернандес, който отбеляза от пряк свободен удар в 64-ата минута. Колумиецът бе сред най-гръмките трансфери на "зелените", той има добро име в родината си, но досега не успя да стигне дори до статута на резерва. Говори се, че има вероятност да бъде продаден тази зима.

Днес наставникът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев пусна два различни състава в двете полувремена. Трима вратари се смениха на вратата на разградчани. В игра не влязоха единствено контузените Милан Борян и Йордан Минев.

Като цяло "Лудогорец" доминираше срещу втородивизионния немски тим, но въпреки това не стигна до повече голове. Във вторник "зелените" ще играят с "Динамо" (Москва). 

Националният селекционер Ивайло Петев - бивш наставник на шампионите, изгледа контролната среща в Турция. Треньорът е в Анталия, за да следи отблизо предсезонната подготовка на водещите ни отбори. На 7 февруари "трикольорите" ще играят неофициална проверка срещу Румъния в турския курорт и Петев отсега води преговори родните тимове да освободят привиканите от него футболисти.