"13:30 в деловодството на Софийски градски съд ще бъде регистрирана първата ми искова молба за клевета и уронване на името ми. След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки."

Това написа бившата началник кабинет на Кирил Петков - Лена Бориславова. Справка на Клуб Z показа, че тя е изпълнила обещанието си и искът за 40 000 лв. вече е факт.

Бориславова, която бе обект на забележително съвпадаща от целия кафяв спектър атака по време на правителството "Петков", е завела иск по Закона за задълженията и договорите - за непозволено увреждане.

Ответник е "Седем осми" - компанията, която прави продукцията на Слави Трифонов.

Тя казва в исковата си молба, че се чувствала неудобно от позорящите думи, грозни и вулгарни.

Става въпрос за песен, която "Ку-ку бенд" посвети на нея след шумния разрив между някогашните коалиционни партньори.

Бориславова цитира части от песента в иска си, казаха от СГС пред Клуб Z.

Искът е за непозволено увреждане, но в качеството на възложител - затова и ответник е "Седем осми" АД". Текстът на члена е:

"Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа.

А ето как реагира отсрещната страна във фейсбук:

"Влизам днес в офиса, сядам и гледам до мен само подсъдими и бъдещи пандизчии.
Сценаристите ги съди Лена Бориславова заради
песничката за „Кака Лена“.
Тошко Йорданов го съди Асен Василев заради
откраднатия софтуер.
А мен ме съди Настимир Ананиев, но не знам точно за какво.
Погледнах в очите другите подсъдими, видях тяхната болка, и често казано дори на мен ми стана малко мъчно.
Казах си: „Гледай, какво нещо е – логиката подсказва, че чувствителни трябва да сме ние, все пак ние идваме от творчеството и изкуството, а рожбите на икономическите
университети трябва да са корави и финансови акули, а то обратното…“
Пих по едно кафе с колегите и им казах: „Дайте да се разходим в парка.“ Те казаха: „Защо, Слави”А аз казах: „Защото може да ни е за последно!“
И сега ще цитирам текста на единия от подсъдимите, песента, в която се пее: „Ние сме лошите в страшния филм.“
А в припева думите са, като че ли, точно за нежните и чувствителни души от "Продължаваме Промяната".
В припева се пее: „Изпратете ни без плач момичета, забравете даже наш'те имена. Копелета гадни бяхме
всичките, ала така ни обичахте!“

(Всъщност "бъдещи" бивши или каквито и да е "пандизчии" няма как да има при дела от частен характер - като тези по ЗЗД - те са за обезщетение, б.р.)

"Сега" припомня неотдвнашото изказване на Кирил Петков по повод кючека с "Лена".

"Това е човек, който е в свободно падане. Той се провали като шоумен, като политик, свали си собственото правителство, гласувайки с ДПС и ГЕРБ", коментира песента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Да замахваш към жена – тя е много силна, няма да ѝ повлияе. Здравите сили в обществото са там. Обществото удари шумен шамар обратно към Слави и му каза – ти ставаш една празна опаковка, която ще отиде в кошчето на историята", допълни Кирил Петков тогава и допълни, че партията се е обединила зад Лена Бориславова.

Всъщност след това самият Петков стана обект на нова песен от страна на "Ку-ку бенд" - посветена на баща му. Това стана след опорката, че той се е возил на държавни разноски при едно от пътуванията в чужбина. Макар че това после бе опровергано официално от служебното правителство на Гълъб Донев - че такава командировка няма.

Иначе след като се отказа на предишните избори, Бориславова отново е в листите след обединяването на ПП с ДБ. Тя е втора в софийския 24-и МИР.