"Вече се обадих на майка ти."

"Защо"?

Стандартно начало на разговор между вбесена учителка и сгафил 15-годишен питомец. Бързо обаче става ясно, че действието се развива в Русия и виновникът е извършил непростимото - не е участвал в провоенна церемония за 23 февруари (Деня на защитника на Отечеството), предава каналът в "Телеграм" СОТА:

"Защо ни е предател? Ти си предател. Защо закъсня, да започнем оттам. Не следваш разпорежданията. Повече няма да учиш в този клас, ти не ми се подчиняваш. Затова за мен ти си нула, ти си никой.

Като се преместиш в друг клас утре, дори няма да те поздравявам. Никой, нула!", подчерта тя.

Разгневената преподавателка Александра Федурина е бивша директора на училище в руския град Перм, където се развива действието, разказва СОТА. Според източници на медията момчето е пълен отличник. Въпреки това, заради "държавната измяна" Федурина му препоръчва да отиде в наскоро отворено училище в региона.

"Нов колектив, може би няма да си предател там. Тук си предател", каза тя, а в последвалата тирада прибави към списъка с обиди "копеле". След което зададе любопитен въпрос:

"Знаеш ли колко такива има в Украйна? Трябва да те разстрелят!"

През цялото време ученикът стои смутено и дума не обелва. Но гневът на учителката съхранява своя интензитет.

"Ти си предател. Трябваше да се докажеш, всички момчета бяха на линия, винаги е било така.

Не разбираш ли на какво е посветен този ден? Тогава сте копелета. Щом още от деца не са ви възпитали в патриотизъм. Нула!

Тъй като си предател, ще започнат да ти съставят дело и като помолят: "Класен ръководител, напишете характеристика" - аз ще напиша "копеле"! 

"В началото на 8-и клас, от 21 февруари 2023 г. той се превърна в копеле в очите ми"! Утре ще си избереш нов клас и повече няма да учиш тук! Това е всичко, точка!", отбеляза тя, за да завърши с крясък в лицето на момчето:

"Не съм ти 15-годишно момиче!"