Идеята на премиера Бойко Борисов "да сложим жена президент" живя прекалено кратко.

Два дни след като лансира това си намерение в приветствието си до участничките в Общото събрание на "Жени-ГЕРБ", днес по време на срещата между изпълнителната власт и бизнеса, във видимо развеселено настроение, Борисов обяви, че се е шегувал, съобщи бТВ. Той отбеляза, че изказването му било заради общия приповдигнат тон на обстановката и не става въпрос за оценка на настоящия президент.

"Нещо, което е след две години, изобщо не ни влиза сега в дневния ред да го говорим и единствената цел да се дискутира това, кой ще е президент след две години и половина, е да се даде кратък живот на това правителство, да се създава напрежение в коалиционните партньори, да се чудят дали се играят някакви игри", коментира премиерът и допълни:

"Uдивлявам се на анализаторите - какво съм искал да кажа, а аз само се шегувах, и то не че не може да стане, просто в подобна аудитория, само жени, какво да им кажа", заяви Борисов.

След това се съсредоточи върху създаването на коалицията и благодари на преговарящите екипи.

"Далеч съм от мисълта, че много сме се захаресвали и много сме се заобичали, просто знаем, че по-добро от това, което в момента сме създали няма как да се конструира", отбеляза премиерът по адрес на партньорите си във властта.

По думите му можело е да бъде и по-добре, ако не е бил задействан проектът "България без цензура". Според Борисов това е заслужаващият вниманието на политическите анализатори проект "как с пари можеш да вкараш една партия в парламента".