Част от актива на БСП е склонен да се върви към общи листи с АБВ на местните избори наесен. И се очертава социалистите да са на различно мнение от това на лидера си Михаил Миков. Преди няколко дни Миков отхвърли подадената от лидера на АБВ Георги Първанов ръка за общи листи на вота.

Депутатът от БСП Мая Манолова заяви, че в Кюстендил е възможно да има широка коалиция, която да обедини всички леви партии и таива от центъра, съобщи Дарик радио. "Местните избори са изключително важни и за партиите, и за гражданите. Ако левицата иска да спечели тези избори, трябва да търси път към обединение и вместо да гори мостове, трябва да създава такива. Не виждам нищо лошо, ако в община Кюстендил направим необходимите действия за обединение на всички сили от лявото пространство, а защо не и от центъра. Ние имаме един основен политически опонент в лицето на ГЕРБ и Реформаторския блок. Партньорството с всички останали формации е приемливо, когато е в интерес на гражданите. Гражданите имат нужда от силна, социална местна власт", коментира Манолова, която е и председател на контролната комисия на партията.

"Ако  търсим добри резултати на предстоящите местни избори през есента, е необходимо едно – обединена левица", заяви в понеделник в Габрово и друг критик на партийното ръководство  Кирил Добрев, цитиран от местния сайт gabrovonews.
"Дори чисто математически да съберем резултата, имаме нужда от обединена левица. Убеден съм, че ще проявим политическа мъдрост и ще намерим начин заедно с АБВ и "Движение 21" (на Татяна Дончева) да излезем заедно на изборите за местна власт. Според мен това е задължително. На нас ни симпатизират едни и същи хора", изтъкна Добрев.