Навални и други терористи убиха Владлен Татарски.

Това обяви бившият руски президент Дмитрий Медведев в канала си в "Телеграм".

"Тероризмът се завръща по нашите улици, в нашите градове. Но сега тези сили се заеха с терор, в който съвсем наскоро нашите заклети западни приятели видяха "честта и съвестта на епохата". Противници на "авторитарния режим". Безстрашни рицари на справедливостта и борбата с корупцията".

Медведев отсича, че "маските са свалени".

"Ето го "цветът" на извънсистемната ни опозиция - воюва с народа си, взривява и убива. Тези копелета не само открито искат поражението на Русия и смъртта на нашата родина, но сега и екзекутират свои сънародници. На творческата му среща е убит невъоръжен журналист и са ранени няколко десетки невинни зрители". Те стреляха по кола с деца, които отиваха на училище в селото. Взривиха кола с журналистка и учен в нея. Кръгът на историята е затворен".

Медведев възроптава срещу "така наречената ни непримирима опозиция, която вече няколко години воюва срещу собствената си държава с активната подкрепа на Запада, където се правят помпозни филми за нея, награждават се с тенденциозни награди".

"Всички тези смрадливи ФБК и МБХ-медии, Навални, Волков, Пономарев, Ходорковски и други се превърнаха в обикновени терористи и убийци. Те сладострастно се наслаждават на гледката на кръвта на руски граждани. Те раздуват ноздри от вълнение при вида на ранени и осакатени тела. Те предано се заклеха във вярност към мрака и терора, заедно с убийците на родния им киевски нацистки режим".

Ето и съветът на бившия президент - "не преговаряйте с терористи".

"Тях ги изтребват като бесни кучета, от устата им тече отровна слюнка. Без допълнителни помпозни думи. Веднага щом се появи възможност. Дори понякога да отнеме години. Прошката и състраданието са неприложими за тях. Това е най-висшата справедливост".

Военният пропагандист Владлен Татарски бе убит след експлозия в кафене на шефа на "Вагнер" Евгений Пригожин на 2 април.

Русия обвини за атаката украинските спецслуби. Киев, от своя страна, предполага, че става дума за вътрешна борба за власт и влияние в Руската федерация.