"Локомотив" (София) - ЦСКА 1948 и "Черно море" - "Лудогорец" са полуфиналните двойки в турнира за Купата на България. Първите мачове са на 25-27 април, а реваншите на 9-11 май. Точните дати и начални часове ще бъдат обявени допълнително.

Финалът е на 24 май.

Ясно е, че на националния празник за трофея ще спори столичен отбор. Регионален сблъсък е и този между "Черно море" и "Лудогорец". Допълнителна интрига произлиза от наскоро разменените "любезности" като декларации между шампионите и Илиев.

Това стана след шампионатният мач тази пролет, в който "орлите" спечелиха с 2:1 с обрат, като вкараха головете в края. Старши треньорът на "Черно море" заяви след мача, че съдиите са "сложени за слугуват", а съперникът му задължително е трябвало да спечели, за да не изостава от ЦСКА-София.

Последва отговор от Разград, в който специалистът бе определен като "лидер на мрънкачите", а имаше и други епитети по негов адрес. Илиев на свой ред отвърна, "Лудогорец" пък направи някакво уточнение, в което все пак се извини заради намек за ръста на бившия футболист.

"Локомотив" пък има много да си връща на ЦСКА 1948 - през сезона в Първа лига "червените" спечелиха с 2:0 и 6:0 по-рано тази година.

Миналогодишният носител "Левски" отпадна рано, а преди дни го последва и финалистът ЦСКА-София.