Израелските сили за отбрана са нанесли удари срещу цели в Сирия в отговор на ракетен обстрел срещу територията на Израел, съобщава БНР. 

Шест сирийски ракети са били изстреляни тази нощ срещу Голанските възвишения. Две са "преминали на израелска територия", като една от тях е била прехваната. Израелският отговор е бил насочен срещу база на сирийската армия, радарни системи и артилерийски постове.

Сирия носи отговорност за всички действия на нейна територия и няма да бъдат допуснати каквито и да е опити за нарушаване на израелския суверенитет, изтъкват в изявление от израелските въоръжени сили.

Сирийски медии съобщиха за взривове в околностите на столицата Дамаск. От министерството на отбраната посочиха, че сирийската армия е отговорила на израелските атаки и е свалила няколко израелски ракети. Вследствие на ракетните удари има материални щети, но няма данни за пострадали.

Новите ракетните удари засилват напрежението в региона, след атаките срещу Израел от Ивицата Газа и Ливан през последните дни.