България победи Беларус с 2:1 в приятелски мач, игран на стадион „Васил Левски“. Това бе първа среща за „лъвовете“ през 2014 г. Възпитаниците на Любослав Пенев показаха приятна за окото атакуваща игра и напълно заслужено ликуваха накрая.

Нашите започнаха двубоя много силно и още в първите минути можеха да открият резултата. Това все пак се случи в 14-ата минута след изпълнение на ъглов удар и хубав удар от воле на Георги Миланов – 1:0 и втори негов гол за националния отбор след този срещу Италия преди година и половина на същия стадион (2:2).
Дебютантът Андрей Гълъбинов направи много силен мач и бе близо до откриване на головата си сметка в националния отбор, но не успя да се разпише.

Гостите имаха няколко добри атаки в края на първата част, но до гол така и не се стигна. След подновяването на играта отново играчите в червено бяха близо до попадение, но вратарят Владислав Стоянов направи няколко добри спасявания.

В 66-ата минута България поведе с 2:0 и поне на пръв поглед затвори мача. Владимир Гаджев бе точен с глава след добра атака на „трикольорите“. В края на мача гостите все пак стигнаха до почетно попадение след недобра игра на нашите в защита. Точен бе Сергей Кривец.

Така българите започнаха новия цикъл приятелски и квалификационни мачове с победа над Беларус, като балансът ни с тази страна вече е 4 на 1 победи в наша полза.