БСП няма да подкрепи инициативата на ДПС за внасяне вот на недоверие на кабинета заради изявленията на здравния министър Петър Москов. Това каза говорителят на партията Атанас Мерджанов след заседание на парламентарната група на БСП по темата.

За да бъде внесено искане за вота на недоверие, са необходими 48 подписа, а ДПС има 36 депутати. Лидерът на движението Лютви Местан съобщи, че контактна група начело с Тунчер Кърджалиев вече води консултации с депутатите.

Мерджанов коментира, че представените от ДПС мотиви не са достатъчно за искане на вот на недоверие за цялостната политика на министерството на здравеопазването. "Езикът на Москов е недопустим, граничи с внасяне на омраза и БСП ще се противопостави на подобни изявления. Ако се стигне до вот на недоверие, винаги ще гласуваме против този кабинет", обясни Мерджанов.

Все още има шанс ДПС да събере необходимите подписи и да внесе вот на недоверие. Вчера пред Клуб Z съпредседателят на парламентарната група на БДЦ Светлин Танчев не изключи възможността групата да подкрепи движението.