Руски войски са обстрелвали Украйна дори през нощта на 15 срещу 16 април - вечерта, в която православните християни посрещат Възкресение Христово. За това съобщи първо ръководителят на украинската войка в Запорожие и областта Юрий Малашко. 

"Нищо не е свято, дори в нощта на Възкресение Христово. Врагът извърши масирана атака. Местната църква беше повредена в Камишевах, която, за щастие, не проведе служба. Сградите наблизо също бяха унищожени", написа той в своя Телеграм канал. 

В областния център, според Малашко, нашествениците са влезли в зелената зона. Последиците от пораженията от взрива се установяват.

Междувременно стана ясно, че удари са нанесени и по Харковска, Сумска, Херсонска и Черниговска области.

Обединеното командване "Север" съобщи, че около 22:40 часа на 15 април е регистриран въздушен удар, вероятно с управляема бомба, по обществен обект в Шосткинския район на Сумска област.

Информацията за пострадалите се уточнява. Преди това беше ранен цивилен. На място има служители на реда и Държавната служба за извънредни ситуации.

В Николаевска област в резултат на обстрел бяха убити двама тийнейджъри, родени през 2005 г. Това съобщи пък ръководителят на региона Виталий Ким. Според него при обстрела са пострадали жилищни сгради, болница и културен дом в Снигиревка. Ударът, според Ким, е бил нанесен от зенитно-ракетни системи С-300.

От своя страна изпълняващият длъжността ръководител на т. нар. "ДНР" Денис Пушилин заяви, че Донецк е бил обстрелван от украинска страна. По думите му шестима души са ранени, една жена е загинала. Украинската страна не коментира тези съобщения.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерно обръщение на 15 април каза, че повече от 50 жилищни сгради са били повредени в резултат на ракетна атака срещу Славянск в Донецка област предишния ден.