ЦСКА-София и "Левски" записаха дерби без победител. Нещо повече - без дори да си отбележат гол... Мачът не бе и нещо особено.

Нули обаче може и да не видим на "електронното табло" на политиката. ГЕРБ от една страна и ПП-ДБ от друга разговарят все по-интензивно... При този вариант някои заподозряха, че заради конституционните постулати Румен Радев седи като принудително отстранен хокеист извън пързалката. За колко време - ще видим...

Голямото прибиране, както обикновено, се реализира с прилежащите големи идиотщини. Така семейство с две деца пострада при най-сериозното ПТП - на магистралаТА ни "Тракия", при отбивката за Пазарджик. Слава Богу - хората са в стабилно състояние.

Отделен въпрос е, че това е единствената ни т.нар. магистрала - макар и с две активни ленти, с потънали коловози, без маркировка. Другата (към Свиленград) е ръкав на първата, третата (за Гърция) изобщо не отговаря на нищо и не е магистрала, четвъртата е просто... открадната и я няма.

На фона на всичко това Турция обяви, че до 30 часа първият природен газ, добит автономно в Черно море, ще е до националната мрежа. И още нещо - че веднага "гражданите ще усетят реално ползата в бита си" (по думите на енергийния министър Фатих Дьонмез).

Абе, вие като също такива граждани да сте усетили някаква "реална полза в бита си" от тръбата на Путин, която минава през България по диагонал!? Щото и ние така... 

И може би най-важното за четене в днешния втори ден на Великден - доц. д-р Георги Бърдаров прогнозира интересни неща пред БТА, във връзка с новата си книга. Например, че битката през XXI век няма да е за ресурси – да кажем храна, а за активно население. Че дори Китай изпитва нужда от читав човешки ресурс. Че процесът със застаряващия "стар свят" едва ли е обратим.

Че ромите у нас ще са 1.1 - 1.2 милиона при 5 млн. население към 2050 г. И че над 90 процента от тях са с по-ниско от средното образование, и то в свят, в който дори за най-елементарна работа се иска компютърна грамотност.

Изобщо, прочетете го непременно.