Уникална колекция с лични вещи на Фреди Меркюри ще бъде продадена на търг по-късно тази година, вероятно през септември. Това съобщават от аукционната къща Sotheby’s, която ще организира мегасъбитието.

Преди това ще има изложба с въпросните експонати, които ще обиколят света, за да бъдат видени от възможно най-много хора. Личните вещи на покойния фронтмен на Queen ще бъдат изложени последователно в градовете: Лондон, Ню Йорк, Лос Анджелис и Хонконг, допълва ZRockradio.

Когато музикалната икона почина през 1991 г., той остави къщата си в Лондон, заедно с всичките си лични вещи на бившата си приятелка и негов спътник в живота – Мери Остин. Вече 30 години Остин пази наследството му непокътнато, почти във вида, в който е било оставено след смъртта му. В крайна сметка обаче тя е взела решението да се раздели с колекцията.

Ето какво споделя самата тя по темата:

“Вече много години имам уникалната привилегия да живея с невероятните предмети, които Фреди притежаваше и толкова много обичаше.

Но годините си минават и аз взех трудното решениe да затворя тази толкова специална глава от моя живот.“

Меркюри, освен певец и попикона, е бил страстен колекционер и познавач - събрал е множество интересни предмети от всевъзможни модни течения и артисти, които са го вълнували през годините.

Търговете ще бъдат общо шест. Те ще се проведат в известната аукционна къща в Лондон и ще преминат под мотото Freddie Mercury: A World Of His Own (Фреди Меркюри – неговия свят).

Очакваното събитие е токова значимо, че от Sotheby’s дори са направили кратък трейлър за него. Едно от нещата, които несъмнено се виждат на него, е короната - реквизит, с която Меркюри обичаше да излиза на сцената.

Повече информация може да бъде прочетена тук.