Няма ранени при взрива с кортежа на главния прокурор Иван Гешев. Това съобщи главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Пред една от колите е избухнало взривно устройство, след като кортежът се е прдвижвал по пътя Самоков - Ковачевци към 11:45 часа. Един от автомобилите е засегнат, има следи от осколки по пътя.

Гешев е пътувал в тежко брониран автомобил със семейството си. По информация на bTV по превозното средство има щети, както и по дървета около пътя. Смята се, че Гешев е трябвало да пътува за Турция, но в последния момент се е отклонил за събитие на младшите прокурори.

На място има представители на ГДНП, Жандармерия, ГДБОП. Проверяват се всички преминаващи автомобили, както и документите на пътниците. Формиран е и специален щаб, а вътрешният министър Иван Демерджиев е в контакт с всички служби, както и с представители на НСО и ДАНС.

Във вторник премиерът Гълъб Донев ще проведе съвещание в Министерския съвет, на което ще присъстват Демерджиев, представители на службите на МВР и прокуратурата. Те ще обобщят информацията, събрана по случая до момента.

В ефира на "Нова телевизия" бившият шеф на НСО ген. Румен Миланов заяви, че не е ясно къде точно е била поставена бомбата и как е задействана. Експертът предполага, че детонацията е станала по електронен път.

Това означавало, че извършителите са имали информация за маршрута, по който ще мине Гешев. 

От АПИ съобщиха, че движението по пътя София-Железница-Ковачевци-Белчински бани е временно ограничено. Всички пътуващи от столицата до Самоков и обратно може да се движат без ограничения по път II-82 - София-Пасарел-Самоков.