Четирима души са загинали след катастрофа между кола и каруца в село Сотиря, Сливенско, съобщава ИА "Фокус".

По първоначални данни катастрофата е станала зарди превишена скорост и несъобразяване с условията на видимост - сблъсъкът е станал в 2 часа през нощта, най-тъмното време от денонощието. На място е загинало и животното, теглило каруцата.

Но и пътниците на каруцата - на 37, 38 и двама на 31 години - не са носели светлоотразителни жилетки, нито пък самата каруца е била снабдена с нужните по закон светлоотразители и сигнализация.

Шофьорът на автомобила е на 50 години, от Сливен. Има няколко административни нарушения на пътя, две от тях - за превишена скорост. По щетите на автомобила се смята, че е карал с между 120 и 150 км/ч, но полевите тестове не показват наличие на алкохол и наркотици.

Окръжната прокуратура в Сливен ще му повдигне обвинение за причиняване на смърт на повече от едно лице по непредпазливост, като за това престъпление законът предвижда наказание от пет до 20 години лишаване от свобода. За момента е задържан за 72 часа и обвинението премисля дали да иска постоянна мярка "задържане под стража".