От 8:30 ч на 11 май до следобеда на 12 май движението на автомагистрала „Хемус” между 23 и 25-ия километър в посока Варна ще е само в изпреварващата лента.

Там е възможно да се образува задръстване и от Пътната агенция призовават водачите да се движат със съобразена скорост.

Причината е ремонтни дейности.

Друго важно предупреждение от АПИ днес е, че от 11 ч. до 15 ч., ще бъдат извършвани дейности по актуализация на електронната система за събиране на пътни такси. Възможни са затруднения при купуването на електронни винетки и маршрутни карти. Актуализацията няма да повлияе на автоматичното отчитане чрез бордови устройства и GPS тракери на изминатото разстояние от тежкотоварни автомобили над 3,5 тона, казва се още в съобщението.

За избягване на риска от затруднения с покупката на е-винетки Националното тол управление препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване, да купят своевременно необходимата им електронна винетка или маршрутна карта.

В София пък, както Клуб Z писа вчера, текат няколко реконструкции паралелно.

Допълнително, от 20.00 до 24.00 часа днес, а също и на 12, 13 и 14 май се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Оборище“ между пл. „Св. Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“ в столицата, заради Фестивала на светлините LUNAR

Столичната община осигурява допълнително транспортно обслужване по време на фестивала.

За времето от днес до неделя метрото ще работи с удължено работно време - до 01:00 часа, съобщават още от кметството.