Сложните политически преговори в последните дни не попречиха на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се отдаде на голямата си страст - футбола. Бившият премиер отново е шампион по футбол за ветерани, след като неговият тим "Витоша" (Бистрица) победи с 5:3 "Ботев" (Пловдив) и вдигна трофея за седми път.

Ротация на премиери може и да има, но ротация на шампиона по футбол за ветерани явно се постига много трудно, след като в единия от отборите играе Борисов. През годините той получаваше упреци, че футболните му успехи се дължат на това, че е премиер и противниковите отбори не смеят да се противопоставят сериозно на неговия "Витоша".

Както се вижда тези упреци не са били основателни. Лидерът на ГЕРБ не е премиер вече две години, но отново е шампион.

Борисов, който вече играе като ляво крило, след като дълги години бе център-нападател, блесна с една асистенция за петото попадение в мача, дело на бившия национал Георги Пеев.

Хеттрик записа бившият защитник на "Левски" (София) и "Черноморец" Николай Николов, като последното му попадение беше от дузпа. Петият гол за бистричани, които на полувремето водеха с 3:1, беше дело на бившия защитник на "Локомотив" (София) и "Черноморец" (Бс) Венцислав Бонев.

За пловдивчани Александър Стойчев-Легендата изравни за 1:1, а след 1:5 за "жълто-черните" два пъти се разписа Иван Караманов.

Преди мача Борисов беше посрещнат от домакините с фланелка с номер 10 в цветовете на "Ботев" (Пловдив). Което беше странно, тъй като Борисов се радва на екипи с номер 13, каквато е рождената му дата.

"Канарчетата" му подариха и фланелка с надпис Колежа отпред и името му отзад - в "Ботев" са благодарни, че строежът на стадиона започна по негово време, правителството отпусна пари, както на няколко пъти и Община Пловдив. Кметът Здравко Димитров е от ГЕРБ, макар че в разгара на кампанията преди последните избори Борисов остро го разкритикува и хвърли вината върху него за това, че довършването на арената се бави. Дори му поиска оставката.

Преди финала, който се игра именно на най-новия стадион в България, "Витоша" (Бистрица) елиминира "Ботев" (Враца), а "Ботев" (Пловдив) се справи с "Черно море" (Варна). Предходният етап преди Нова година за бистричани включваше градско първенство с шест отбора, както и зонални елиминации, където "тигрите" се паднаха с "Пирин" (Благоевград).

След като вдигна купата, изкъпа се и се облече в ежедневни дрехи, Борисов говори пред журналистите:

"Направили сме си стадиона,  играем си с хората. Прекрасно съоръжение. Като за ветерани, добър мач стана. Сега отивам на "Локомотив" (Пловдив) и там строим. Ако е казал Господ, догодина и там от двете страни ще има по една трибуна, както съм и обещал. И ще гледате Суперкупа тука (на УЕФА, бел. ред.). Дето се вика, и каръка ще му мине на тоя стадион от днес, защото Господ гледа и наказва всички самозванци рано или късно", завърши Борисов.

Веднага след това той пристигна на стадиона в пловдивския парк "Лаута", където огледа строежа на трибуните. Беше посрещнат от легенди на "черно-белия" клуб.