Джуд Белингам преминава в "Реал" (Мадрид), потвърди досегашния му клуб "Борусия" (Дортмунд). Първоначално "жълто-черните" ще получат 103 милиона евро, като сумата може да се покачи с 30 процента до 137,3 млн., а това зависи от изявите на английския национал.

"Има взаимно принципно съгласие между страните. Детайлите около договора трябва да бъдат координирани и завършени", се казва в съобщението на вицешампиона на Германия.

19-годишният Белингам премина в Дортмунд от "Бирмингам Сити" преди сезон 2020-2021. Договорът му с "Борусия" беше до лятото на 2025 г. Той се превърна в ключов играч за "Борусия" и често дори беше капитан на отбора в изминалия сезон. Халфът е и национал на Англия, а за интерес от Мадрид се говори поне от година.

Халфът предпочете "Реал" пред завръщане у дома, искаха го "Ливърпул" и "Манчестър Сити".

Националът на "трите лъва" си тръгва от Германия като играч №1 на Бундеслигата

Джуд Белингам беше избран за най-добър играч в Първа Бундеслига през сезон 2022-2023 в анкета сред футболистите от елита.

Той има 29,6 процента от гласовете, докато нападателят Рандал Коло Муани ("Айнтрахт" Франкфурт) - 28,6 на сто. На трета позиция с 13,7% е полузащитникът Джамал Мусиала ("Байерн" Мюнхен).

Всички играчи от Първа, Втора и Трета дивизия, както и от регионалните лиги, имаха право да участват във вота, който е организиран от Съюза на германските футболисти (ВДВ).  

Урс Фишер от "Унион" (Берлин) беше определен за най-добър треньор с 31,1 процента.