Районна прокуратура – Ботевград внесе обвинителен акт срещу Емил Иванов за побоя над Ирена Стефанова от "Спешна помощ"-Ботевград. Той е обвинен за това, че на 30.11.2014 г. в с. Врачеш, област Софийска, е причинил леки телесни повреди на Стефанова, която е медицински специалист, при изпълнение на служебните й задължения. Престъплението е по чл.131 ал.2 т.3, който предвижда от една до пет години затвор.

Делото в Районен съд – Ботевград е насрочено за разглеждане на 03.02.2015 г., съобщават от прокуратурата.

На 7 януари пък Районна Прокуратура- Пловдив внесе обвинителен акт за друг знаков случай на пребит медик. Ромът Стоян Костадинов ще бъде изправен пред съда за това, че преби д-р Божидара Пеевска от Раковски.

Досъдебното производство бе образувано на 14 декември, а Костадинов бе привлечен като обвиняем за това, че на същата дата в Раковски е причинил лека телесна повреда на д-р Пеевска - медицински специалист, при изпълнение на службата й като дежурен лекар в „Неотложна помощ“. Според обвинителния акт докторката е получила "травматичен оток и кръвонасядане в окосмената част на главата, които са причинили болка и страдание без разстройство на здравето".