"Със заповед за директор на ГДБОП е назначен  един от  моите заместници – Явор  Серафимов, който е дългогодишен служител. Считам, че той ще ръководи службата в правилната посока."

Това каза днес пред журналисти новият министърт на вътрешните работи Калин Стоянов, съмият той - доскоро шеф на антимафиотската служба.

Той уточни, че съставът на зам.министрите още е в процес на обсъждане. На етапа е назначен само Стоян Телемакиев (той беше бивш зам.гавен секретар при Иван Демерджиев и в  миналото също е свързан с ГДБОП, бел. ред на Клуб Z.)

„В най-скоро време ще представя целия  екип, с който ще работя, и ще ви запознаем с изведените от нас приоритети", заяви вътрешният министър.

Стана ясно още, че директорът на СДВР старши комисар Калоян Милтенов вчера е подал заявление за напускане от  системата.

"Искам  да потвърдя, че той е изключителен професионалист, с когото съм работил прекрасно и ви уверявам, че ще направя всичко възможно той да остане в МВР и да бъде част от моя екип.

На негово място ще бъде назначен познат за системата човек и всички служители на СДВР трябва да бъдат спокойни, защото той е един от тях", подчерта още вътрешният министър, цитиран от пресцентъра.