Бизнесменът, прегазил на заден ход 4-годишния Паоло от Стара Загора, продължава да шофира необезпокоявано чисто ново "Субару". Това стана ясно от репортаж на БТВ, излъчен тази вечер.

Бизнесменът Георги Сапунджиев от с. Змейово прегази 4-годишното дете на пешеходната зона в Стара Загора, абсолютно забранена за автомобили, на 2 юни. Той се призна за виновен на единственото съдебно заседание на 21 ноември м.г. и затова получи присъда с една трета под минимума - 3 години и 4 месеца, които ще излежи в общежитие от открит тип. На първа инстанция Сапунджиев получи и забрана да шофира 5 години.

Тогава прокуратурата искаше 6,5 години затвор за Сапунджиев. По данни от КАТ преди фаталния 2 юни 2014 г. той има регистрирани 5 нарушения и 1 акт, основно за превишена скорост.

Мярката му за неотклонение бе променена от домашен арест на парична гаранция от 1500 лв.

Тъй като обаче делото се обжалва и най-вероятно ще продължи още дълги години, и двете наказания не са влезли в сила на практика. 

Днес БТВ показа кадри, от които се вижда, че шофьорът се радва и на чисто ново "Субару Аутбек".

Сапунджиев се качва в субаруто си. Стопкадър БТВ

Когато сгази момченцето, той беше с джип "Ланд Роувър".

Пред телевизията майката на Пауло Красимира Иванова каза, че непрекъснато й се обаждат възмутени хора, които казват къде са го видели, кога е шофирал и т.н.

"Води си човекът нормален живот... А моето дете го няма", каза през сълзи Иванова.

Тя попита що за човек трябва да си, за да продължаваша необезпокоявано стария си начин на живот след такъв инцидент и определи, че Сапунджиев бил "последният човек на света, когото иска да вижда".