Григор Димитров вече е във втория кръг на турнира от ATP 500 в "Куинс клъб" - една от надпреварите, които предшестват "Уимбълдън".

Първата ни ракета не се затрудни много срещу финландеца Емил Русувуори - 6:2, 6:4. По неясна причина Димитров тръгна от квалификациите, така това е третата му поредна победа на тревата край Лондон.

Григор започна с пробив още в откриващия гейм и затвърди. При 3:1 той направи нов брейк, така набързо резултатът стана 5:1. 44-ият в света взе глътка въздух, но българинът не сбърка на своя начален удар и дръпна с 6:2.

Вторият сет започна по-равностойно. Макар и с усилия, Русувуори вземаше геймовете си до 2:2. Тогава бившият №3 в света проби и до края удържа аванса си. При 5:3 той имаше два мачбола, когато сервираше опонентът му, но не се възползва и при двете разигравания.

Това не се оказа проблем, тъй като малко по-късно получи нови три от ракетата си и оползотвори още първия.

В следващия кръг първата ни ракета ще се изправи срещу Франсиско Черундоло. Аржентинецът, номер 19 в световната ранглиста и поставен под номер 8 в схемата, се наложи със 7:6(2), 4:6, 6:4 над американеца Томи Пол.

Досега Димитров не е излизал срещу 24-годишния Черундоло.