Ние сме последната партия, която получи държавна субсидия и тя е около 500 000 лв. на година. За какво я харчим ли – аз си купих хеликоптер, на Венци (Мицов - бел. ред.) му купих яхта... Това казва в интервю за Dnes.bg лидерът на "Глас народен" Светльо Витков. После, вече сериозно, шоуменът обяснява:

Истината е, че парите за партията се харчат за партията. Кампанията ни за избор на евродепутати става с пари, а не става с желания.  „Глас народен“ разчита само на субсидията, няма други лица, които да подпомагат партията – бизнесмени или хора с големи капитали. На страницата ни в интернет обявяваме как харчим тази субсидия, отчетите се публикуват през три месеца, защото парите се получават на четири транша за годината. Там всеки може да погледне за какво са отишли средствата. Аз не знам друга партия да си обявява по този начин парите. Добре е да ти гледат в паничката, защото дори и завистта може да работи за нещо градивно.

На националния празник Трети март партията на шоумена вече е била с попълнена листа от кандидати за депутати в Европарламента. Неин водач е ученият от БАН Христо Лафчиев.

Ние сме първата интернет партия в България, затова кампанията ни за набиране на евродепутати беше в нета. Всеки можеше да попълни анкетна карта – 350 души го направиха, от тях 230 потвърдиха участието си, а на конкурса се явиха 130, разказа Витков. После интервютата с кандидатите били качени във Facebook и гласуването било пак там. Първата цедка преминали 55 души, които после били интервюирани от психолог с детектор на лъжата. 

Там отпаднаха доста хора. Полиграфското изследване като част от политическа кампания се използва също за първи път от политическа партия в България. Смятам, че това беше един добър пример най-вече за управляващите партии - за това как да проверяват кандидатите си за депутати за участия в корупционни схеми, хазартни зависимости, свързаност и контакт с хора от криминалния контингент, лоялност, предварителни сделки и уговорки, каза изпълнителя на хита "Скакауец".