Звездата от последният хит на Тарантино "Гадни копилета" Майкъл Фасбендер ще се превъплъти в ролята на бившия шеф на Apple Стийв Джобс, съобщиха официално от Universal Pictures. Снимките на филма са започнали на 16-ти този месец, но още не е обявено кога да очакваме лентата.

Първата роля на Фасбендер в голямо холивудско заглавие беше през 2006 г. в предимно компютърно-генерирания псевдо-исторически епос "300", където играе един от спартанците. Истински съществена роля получи като младият Магнито в новата поредица за X-Men (First class и Days of Future past). И критиците, и феновете го харесаха особено много като андроида Дейвид в прикуъла на "Пришълецът", излязъл през 2012 г. - "Прометей". За "12 години робство" бе номиниран за Оскар, и получи третата си поредна награда за най-добра поддържаща роля от IFTA - ирландската филмова академия.

Режисьор на новият филм, който ще се казва "Steve Jobs", е Дани Бойл ("Беднякът-милионер", "28 седмици по-късно"), а сценарист ще е Арън Соркин ("Социалната мрежа"). За разлика от предишния опит за филм по биографията на основателя на Apple - "Джобс", в който главната роля изпълняваше Аштън Къчър, Соркин базира сценария на официалната биография от Уолтър Айзъксън. 

Това може би ще помогне на тази лента да не повтори провалът на предишната, която повечето критици разкостиха.

Вече са ясни и другите роли в "Steve Jobs" - ролята на бившия маркетингов директор на компанията Джоана Хофман ще изиграе Кейт Уинслет, бившият шеф на компанията Джон Скъли – Джеф Даниелс, бившата приятелка на Джобс Крисан Бренан - Катрин Уотърсън, а съоснователя на Apple Стив Возняк - Сет Роугън.

Ролята на дъщерята на Джобс, Лиса Бренан, ще бъде изпълнявана от три различни актриси - в различните й възрасти.