Юношата на "Славия" Мартин Георгиев, преминал гръмко в "Барселона" преди близо година (на 15 юли 2022-ра), се връща на "Овча купел", обявиха "белите" с официално съобщение.

Периодът на преотстъпване на 17-годишния защитник в "Барселона" приключи и той е пратен обратно на ст. “Александър Шаламанов”, се казва в информацията. И се добавя, че той ще бъде картотекиран в "Славия" за новия сезон в Първа лига. Вече има 7 мача за мъжкия отбор на клуба си.

"Добре дошъл отново у дома, Марти", написа още "Славия". 

Във всичко това не би трябвало да има нищо странно, нито пък срамно. "Ла масия", прочутата футболна академия на Барса, е сред най-големите, престижни и даващи играчи за професионалния футбол в света. Много момчета не остават там, доста по-малко са тези, на които "блаугранас" предлагат професионален договор и шанс на "Камп ноу".

Проблемът е, и това не е упрек към Мартин, а към "Славия", че през м.г. не беше съобщено, че той всъщност е преотстъпен, а не откупен. И че след по-малко от година в Каталуня ще се решава дали да бъде задържан.

За това разбираме сега. А за този цяла година босът на "Славия" Венцеслав Стефанов и медии, приближени до него, тръбяха, че всичко с Георгиев върви по план, чака го бляскаво бъдеще и т.н. Президентът на клуба даде пресконференция на 11 април и говори по темата.

Тогава Стефанов каза следното:

"Хората го приемат с огромни надежди и се отнасят добре с него. Той им отговаря със силни игри. Държах да отида да видя с очите си за какво става въпрос след публикациите в пресата. Срещнахме се с ръководството на "Барселона". Доволни са от него и развитието му, добре се справя и с езика. Той е един от футболистите им, с които са свързани надеждите им."

Факт е, че Мартин играеше за втория отбор на Барса - до 19 г. Направи и няколко тренировки с мъжкия тим под ръководството на Шави Ернандес.

Скоро ще чуем версията на Стефанов за връщането на Мартин Георгиев. Дали ще е цялата истина? "Барселона" не дава обяснение защо се отказва от даден млад състезател, това го знаят много малко хора.

Сега защитникът ще играе под ръководството на барселонската легенда Хосе Мария Бакеро, който наскоро бе утвърден за старши треньор на "Славия".