"По информация на ПИК вследствие на палежа, токът е спрял в района на Централна гара и кв. "Банишора", където на бул. "Мария Луиза" №92 ще се помещава офисът на Консервативно-патриотично движение "Справедливост за България".

Това се казва в "пламенна" - и в двата смисъла, дописка от вчера на т. нар. информационна агенция "Пик". Тя разкрива две неща - откъде е излъчвал Гешев и къде ще се помещава новата му формация.

Самият Гешев вчера насрочи голяма среща с народа - на която под лозунги като "Голямото начало", "Прокурорът на народа" и пр. обяви създаването на консеравтивно патриотично движение "Справедливост за България".

Той веднага прозря, че спирането на тока в района е, докато вървеше живото предаване във фейсбук, е било, за да не си направи изявлението. От друга страна обаче каза, че е засегнат голям периметър от София. Гешев посочи шахтата, която е запалена от мафията, която "изпитва неописуем страх" от него - на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Г. С. Раковски".

Пропусна да каже откъде конкретно излъчва "лайв" и затова се доверяваме на "Пик" - бул. "Мария Луиза" 92. Иначе "Пик" научила това "от екипа" на бившия главен прокрор.

Всъщност след многогодишно обикаляне и смяна на редакционни адреси групата медии на Недялко Недялков са на този адрес. Това потвърждава от една страна Емил Джасим, който е водел много дела срещу издателя (и обикновено ги печели), по простата причина, че на този адрес им праща призовките от няколко години.

Тъй като през годините установяването на местоположението на Недялко Недялков и неговите медии е сложна работа, и днес на вратата на редакцията не пише кой се помещава вътре.

На сайта на "Пик" има секции "Екип" и "Контакти", но липсва адрес. Има само имейл в безплатната поща Gmail.

Има обаче посочен адрес на издателство "Милениум". Недялков публично е обявявал, че е негов собственик, а оперативно се управлява от жена му Милена. 

Формацията на Гешев несъмнено ще се припокрива и с обявеното през октоври 2022 г. в БТА движение, което декларира сходни цели - "консервативно-патриотични".

Тогава "13 известни журналисти, издатели, общественици, учени и интелектуалци" (по техните собствени думи) публикуваха възвание, започващо се "Братя българи..." и припокриващо се едно към едно с използваната и вчера от Гешев стилистика.

Сред споменатите 13 известни и доказани имена в обществото, освен самия Недялков, участие в новата формация анонсираха още Петьо Блъсков, Николай Бареков, Станислав Недков-Стъки. В групата влязоха още: бившият шеф на пресцентъра на МО при Красимир Каракачанов Александър Урумов (който неотдавна водеше на първия ред "Шествието за семейството"),  новото "острие" след Ива Николова - Соня Колтуклиева, бившият издател на "7 дни спорт" Юлий Москов, един от "борците" срещу "норвежците" и Истанбулската конвенция Давид Александров и др.

Не че има голяма изненада - в своя авторска позиция, озаглавена "Защо заставам до Иван Гешев", самият Недялков казва, че "приел поканата на неговия стар приятел" и т. н.