Настоящото българско правителство се обедини заради Украйна. Това заяви президентът на Украйна Володомир Зеленски в Националния исторически музей на дискусия, организирана от премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. На нея присъстват посланици, политици и представители на гражданското общество.

Зеленски се оказа добре запознат с българската политика, като изтъкна, че в настоящото правителство има партии, които са по-скоро политически противници.

"Повече от 140 хиляди души са получили защита в България. Вие ме аплодирате, искам да аплодирате себе си за всичко, което направихте за нашите хора. Ние се стараем нашите хора да могат да се върнат вкъщи, в домовете си в Украйна и тя да стане безопасна", каза Зеленски. - "Това е много необходимо и усещаме, че може да стане възможно, добави той. Всичко зависи от мощността на тази важна подкрепа, която използваме за отбрана", посочи украинският президент.

"Всички сме израснали с думите на нашите възрожденци - "Свобода или смърт". Няма по-ярък символ на този девиз от това, за което се борят украинците днес. Надяваме се украинците да постигнат мира".

Това заяви министър-председателят Николай Денков.

"Мирът е реалистична цел, ако всички ние вярваме в него и полагаме необходимите усилия да го постигнем", посочи Денков.