България води в отборната надпревара на световното първенство за девойки, което си провежда  в Клуж-Напока, Румъния.

Успешно представяне в квалификациите направи Никол Тодорова. Възпитаничката на Николай Боев изигра своята композиция с лента изключително стабилно и получи оценка от 29.550 точки (D. 13.500; A. 7.900; E. 8.150) е заслужено оглави временното класиране на лента след първите два потока.

Другата ни представителка Елвира Краснобаева не издържа на напрежението и допусна сериозни грешки в съчетанието си с бухалки и с резултат от 26.450 точки (D. 11.700; A. 7.700; E. 7.150) заема временното осмо място в квалификацията.

България продължава да води в отборната надпревара с 149.250 точки. Втори за момента е отборът на Израел с 148.350 точки, а а трета позиция е Азербайджан с 137.450 точки.

Припомняме, че за отборната надпревара се сумират оценките от индивидуалното състезание (четири оценки) + двете оценки от многобоя на ансамбъл-девойки.

В индивидуалното предстоят съчетанията с бухалки и лента в трети и четвърти поток, след което ще знаем и финалистите на отделните уреди.

По-късно днес в BTArena ще продължи надпревара и при ансамблите, където ще видим възпитаничките на Кристина Илиева и Жанина Иванова - Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова и Ванеса Емилова, които ще представят съчетанието си с пет топки, предаде БНР.