"Доверени лица, които са издържали всички тестове стоят на ръководни постове в митниците - т.нар. "златни момчета със златни ключета", заяви пред Нова ТВ депутатът от Патриотичния фронт и бивш директор на митниците Емил Димитров - Ревизоро. "Да събират пари, да са лоялни, но никога да не говорят, като ги хванат", като визира случая със заловения с подкуп шеф на свиленградската митница Тодор Караиванов, в чийто кабинет бяха открити 6000 лв. и 12 000 евро.

"Ваньо Танов въведе нов стил за работа в митниците - да има честност, лоялност, интегритет. Тези, които не се вписаха в изискванията, просто отпадат от системата. За втори път обаче имаме провал и не се разбра къде отиват взетите от митниците пари", казва Димитров.

Парите отиват нагоре, категоричен е Емил Димитров. Според него в случая с Караиванов се залага на показност: Митничарите лягат на земята, а граничарите никой не ги пипа. А всеки пети бежанец в София е нелегално влязъл, казва Ревизоро.

Според него в митниците от 196 г. насам нищо не се е променило.

"С всички сили се опитахме да премахнем контрола на гръцката и румънската граница. Бяхме премахнати митничарите, сложиха данъчните. Ще ги махнат тях, ще сложат ГДБОП. Ще махнат ГДБОП, ще сложат горските… Става дума за невероятен хаос. Вместо на 30 места да има прецизен контрол, ние ще въведем на 30 000. Как ще се работи така?, пита бившият митничар №1.